Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019

Διαγωνισμός Φυσικής "Αριστοτέλης 2020" Γυμνασίου και Λυκείου 07 Μαρτίου 2020, ώρα 09.30



ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Π/ΘΜΙΑΣ, Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ
Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ
ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄ - ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ,
ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΔΟΜΩΝ, ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ
ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
-----
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ Β΄- ΜΑΘΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ
ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΖΩΗΣ

ΘΕΜΑ: Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου «Αριστοτέλης» 2020, Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου «Αριστοτέλης» 2020 και Επιλογή των Ελλήνων Μαθητών/τριών για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Φυσικής 2020.

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα με το Απόσπασμα Πρακτικού 41/10-10-2019 του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π., εγκρίνουμε:
τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2020 για τους/τις μαθητές/τριες των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των Γυμνασίων της χώρας
τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2020 για τους/τις μαθητές/τριες της Α’, Β’, Γ’ (α’ φάση) τάξης των Λυκείων, Γενικών και Επαγγελματικών, της χώρας
τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2020 (β΄ φάση) για τους/τις μαθητές/τριες της Γ’ τάξης Λυκείου που θα πρωτεύσουν στην α’ φάση.

Ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Λυκείου "Αριστοτέλης" 2020 και για τις τρεις τάξεις του Λυκείου (Γενικού και Επαγγελματικού), καθώς και ο Πανελλήνιος μαθητικός Διαγωνισμός Φυσικής Γυμνασίου "Αριστοτέλης" 2020 και για τις τρεις τάξεις του Γυμνασίου θα διενεργηθούν στις 07 Μαρτίου 2020, ημέρα Σάββατο και ώρα 9:30.
Οι ενδιαφερόμενοι/ες μαθητές/τριες θα υποβάλουν αίτηση συμμετοχής στο σχολείο τους, μέχρι την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020.
Τα σχολεία θα διαβιβάσουν στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα με τα ονόματα των ενδιαφερόμενων μαθητών/τριών.

Στον διαδικτυακό τόπο http://micro-kosmos.uoa.gr => οι Διαγωνισμοί και οι Ολυμπιάδες Φυσικής => Δηλώσεις Συμμετοχής 2020 (που είναι σε διασύνδεση με τον http://aristotelis.phys.uoa.gr) θα πρέπει τα σχολεία να καταχωρίσουν ηλεκτρονικά μέχρι τις 26 Φεβρουαρίου 2020 τα στοιχεία των μαθητών/τριών τους που θα λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό:
Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης στην οποία ανήκει το σχολείο
Επωνυμία Σχολείου
Τηλέφωνο Σχολείου
Αριθμό Fax Σχολείου
E-mail Σχολείου
Ονοματεπώνυμο Διευθυντή/ντριας
Ταχυδρομική Διεύθυνση Σχολείου
Ονοματεπώνυμα μαθητών/τριών
Πατρώνυμα μαθητών/τριών
Μητρώνυμα μαθητών/τριών
Τάξη μαθητών/τριών

Υπενθυμίζεται ότι τα σχολεία πρέπει να έχουν διαβιβάσει και στις Διευθύνσεις Δ/θμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες ανήκουν, πίνακα με τα ονόματα των μαθητών/τριών τους που έχουν δηλώσει συμμετοχή.
Επισημαίνεται ότι η υλοποίηση των εν λόγω διαγωνισμών οι οποίοι οργανώνονται από κοινού, από το Τμήμα Φυσικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ελληνική Εταιρεία Φυσικής για την Επιστήμη και την Εκπαίδευση και για το σχολικό έτος 2019-2020, θα πραγματοποιηθεί με τις εξής προϋποθέσεις, σύμφωνα με το ανωτέρω Απόσπασμα Πρακτικού του Δ.Σ. του Ι.Ε.Π.:
η συμμετοχή μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών να είναι προαιρετική,
οι γονείς ή οι κηδεμόνες των μαθητών/τριών να έχουν ενημερωθεί και να εκφράσουν εγγράφως τη σύμφωνη γνώμη τους για τη συμμετοχή των παιδιών στον διαγωνισμό καθώς και για τους όρους και τις προϋποθέσεις διεξαγωγής του διαγωνισμού,
δεν θα υπάρχει καμία απολύτως δαπάνη για τους/τις συμμετέχοντες/ουσες (μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, σχολεία),
οι τυχόν μετακινήσεις μαθητών/τριών για τις ανάγκες των διαγωνισμών να γίνουν με την ευθύνη των γονέων και κηδεμόνων τους,
η όλη διενέργεια των διαγωνισμών (αξιολόγηση, βράβευση, δημοσιοποίηση) θα υλοποιηθεί με ευθύνη της Οργανωτικής Επιτροπής σύμφωνα με τους κανόνες δεοντολογίας για τη διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων των συμμετεχόντων/ουσών μαθητών/τριών,
δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε άμεση ή έμμεση διαφήμιση προϊόντων/φορέων/υπηρεσιών εντός του περιεχομένου του διαγωνισμού,
να δημοσιοποιηθούν προς το ΙΕΠ οι απολογισμοί και τα παιδαγωγικά - διδακτικά συμπεράσματα που προκύπτουν από τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Πλήρες κείμενο στο δεσμό : https://edu.klimaka.gr/drasthriothtes/diagwnismoi/1558-diagwnismos-fysikhs-aristotelhs

Παλιά θέματα και λύσεις για τους Διαγωνισμούς Γυμνασίου http://micro-kosmos.uoa.gr/gr/announcments/diagonismoi_fysikis_gymnasiou.htm